Kosár
 

TOPAZ BCAA aminosavak


Bruttó ár: 3.650 Ft

TOPAZ BCAA aminosavak

Az elágazó láncú aminosavak” röviden a BCAA-k (L-leucin, L-valin, L-izoleucin) és a glutamin a legkeresettebb táplálék kiegészítők a sportolók között.  A BCAA a legfontosabb kiegészítő kell, hogy legyen a táplálkozásában, ha a sportot komolyan gondolja.

Ezek az aminosavak amellett, hogy a többi aminosavval karöltve a fehérjék építőköveit jelentik, kirívóan erős antikatabolikus (izomlebomlást akadályozó) és anabolikus (izomnövelést elősegítő) hatással rendelkeznek. Az izmokat alkotó aminosavak 35%-át teszik ki a BCAA aminosavak, így nem nehéz belátni, milyen fontosak az izomnövekedés szempontjából. De ami még fontosabb, hogy már pár perces fizikai aktivitás is képes lecsökkenteni ezeknek az aminosavaknak – főként a leucinnak – a szintjét az izomzatban. Ezt mielőbb érdemes pótolni az edzést követően, különben a szervezet saját magát kezdi el felélni, hogy a hiányállapotot megszüntesse. Ez a katabolizmus, vagyis az izmok lebomlásának folyamata. A BCAA aminosavak fogyasztásával ezt a folyamatot lehet megállítani, ezért nevezzük antikatabolikusnak a BCAA-t..

A BCAA aminosavak ráadásul esszenciálisak, vagyis a szervezet nem képes őket előállítani, hanem külső forrásból vagyunk kénytelenek pótolni őket. Ehhez szükség van a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérjeforrás fogyasztására, de aki intenzív izommunkát végez, annak erősen javasolt a kiegészítők használata is.

A BCAA aminosavak zsírégető funkcióval is rendelkeznek!

Nem régóta ismert a BCAA zsírégető funkciója is nagyobb mennyiségek fogyasztásakor, melyből a legérdekesebb talán az a zsírréteg, mely a hasi részeken rakódik le. Nyilvánvalóan gyorsabban tűnik ez el a hasról BCAA szedésekor.

A BCAA aminosavak mentális funkcióikat javítják!

 

A szájon át szedett BCAA kiegészítő (főként az L-leucin) képes a mentális funkcióikat felerősíteni,  tehát a koncentrációképességet. Javítja a lassú reflexeket, az agyi működést. A hosszú, intenzív testi megerőltetések alatt feltétlen szükségvan tehát rájuk, például a küzdősportolók számára, ahol a mentális teljesítmény ugyanolyan fontos, mint a fizikai kiemelt a jelentőségük.

További képek:

Bejelentkezés
e-mail:
jelszó:
Regisztráció nem kötelező!
Regisztrációhoz kattintson ide!
Keresés
Keresés:
Facebook
Topazfit facebook oldal
paypal
 

© 2014 SIGITOPEX Bt.
Webáruház készítés, honlapkészítés - Reláció96 Bt